2011 m. rugsėjo 1 d., ketvirtadienis

"Mano biudžetas"

Toliau tęsiame (ir kol kas baigiame) esančios internete informacijos apie asmeninių finansų tvarkymą analizę. Šio įrašo taikinys - vieno banko siūloma paslauga "Mano biudžetas".
Iš karto sakau, kad nesu šio banko klientas, todėl kaip ten viskas veikia realiai, negaliu išbandyti. Tam reikia turėti sąskaitą tame banke ir naudotis jų internetinės bankininkystės paslauga. Remiuosi tik pateikiama reklamine medžiaga. Pamąstymams manau to pakanka.

Reklaminis tekstas
"Skiltyje „Mano biudžetas“ jūs galėsite lengvai sekti visas savo pajamas ir išlaidas, nepriklausomai nuo to, kiek sąskaitų ar mokėjimo kortelių naudojate. Grafikuose galėsite stebėti atskirų išlaidų grupių pasiskirstymą, pavyzdžiui, išlaidos maistui, degalams, laisvalaikiui ir kt. Savo esamos finansinės situacijos įvertinimas yra pirmas žingsnis norint pradėti valdyti savo biudžetą, išmokti taupyti ar įgyvendinti svajones."

Iš karto klausimas - jei noriu įvertinti VISAS savo pajams ir išlaidas, kaip tą galima padaryti, jei pajamos ar išlaidos buvo gautos ar išleistos ne per banko sąskaitą? Bet čia ne esmė. Nes tokią papildomų išlaidų ar pajamų grynais įvedimo galimybę galima suprogramuoti (tai būtų dar įdomesnė informacija bankams ir tam tikroms valdiškoms struktūroms apie Jūsų grynuosius :))) ). Įdomiau kitas dalykas - kas ir kaip gali garantuoti, kad visa šia informacija nepasinaudos bankas savo reikalams??? Reikia suvokti, kad garantijos, jei šia paslauga naudojatės, nėra. Yra ten aišku visokios konfidencialumo sutartys ir panašiai. Tai mėšlas lengvatikiams, tegul jie jį ir kramto vietoje saldainio. Informacija apie Jūsų asmeninį biudžetą gali būti kiek saugesnė tik vienu atveju - jei ji yra saugoma tik Jums žinomoje vietoje. Ir čia kalba eina ne apie konkrečių žmonių biudžetus, bet apie jų išlaidų pasiskirstymo visumą, kiek ir kam išleidžia pavyzdžiui, Mažeikių gyventojai? O pagal tai lengviau organizuoti įvairias marketingines akcijas ir panašiai.

Reklaminis tekstas
"Pamirškite apie čekių rinkimą ir kitus darbus skaičiuojant savo išlaidas. Naudokitės įrankiu „Mano biudžetas” ir visas savo pajamas ir išlaidas matysite susistemintas į atskiras grupes. Visus mokėjimus atlikite interneto banke, o prekybos vietose atsiskaitykite mokėjimo kortele - tai jums padės geriau kontroliuoti savo biudžetą. Jūs galėsite tiksliai ir detaliai žinoti ne tik, kiek pinigų išleidote ir kiek dar liko, bet ir kam išleidote, kur galite sutaupyti. Taip pat galėsite išlaidas priskirti tam tikrai išlaidų grupei ar pogrupiui, vėliau perskirstyti ar pakeisti kategoriją. Pavyzdžiui, parduotuvėje pirkote ir maisto, ir drabužių, bet norite šias išlaidas išskaidyti į skirtingas kategorijas, nors mokėjote už viską bendrai."

O dabar peržiūrėkite mano ankstesnį įrašą apie bankinės kortelės naudojimą ("kortelė kasdien"). Nes nebenoriu kartotis, kad ir čia plaunamos smegenys, kad tik patys neskaičiuotumėte... Situaciją JAUČIATE IR VALDOTE tik tada, kai patys viską skaičiuojate. Ir skatinama viską mokėti tik kortele, kad bankas matytų, kiek kam išleidžiate... Big brother is watching you...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.