2010 m. kovo 19 d., penktadienis

Pradžia

Nuo ko imtis tvarkyti savo finansus? Bet koks buhalteris pasakys, kad reikia susivesti savo pajamas, išlaidas, turtą, skolas, suvesti balansą ir t.t. ir panašiai. Kai tiek visko daug ir iš karto užgriūna, daugeliui iš mūsų kyla natūrali atmetimo reakcija, esą rūpesčių ir taip per akis, kam čia dar vieną papildomą užsikrauti. Todėl mano pasiūlymas - pradėkite po mažai.

Pirmas veiksmas, kurio imkitės: tai kiekvieną dieną fiksuokite, kam ir kiek pinigų išleidote. Tarkim, maistui tiek, batams tiek, komunaliniams tiek, kurui tiek ir t.t. Privalote būti sąžiningi (įdomu, kokia prasmė save apgaudinėti) - užsirašykite VISAS patirtas išlaidas. Be to, pamirškite tokį dalyką, kaip čekių rinkimas ir jų duomenų susirašymas po savaitės ar dviejų. Lengviau yra kasdien padaryti kelis įrašus (apie tai, kur juos daryti - kituose pranešimuose) nei po kurio laiko susikaupusias kelias dešimtis. Po mėnesio ar poros galėsite pereiti ir prie kitų dalykų.

Kam reikia tokio išlaidų užsirašymo? Visų pirma, taip įprasite sekti, kur išteka jūsų pinigai. Be to, tai yra jūsų dabartinės finansinės situacijos inventorizacijos pradžia. Kol neišsiaiškinote esamos situacijos, tol nieko negalite aiškaus pasakyti, ką ir kaip reikėtų keisti ir tobulinti. Tiesiog manau, kad žmonės, kurie neveda savo finansų, gyvena kažkiek atitrūkę nuo realybės, nes nežino, kas dedasi jų piniginėje. Taigi - tiesiog žymimės visas savo išlaidas. Pradžiai tokio užsiėmimo per akis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.