2012 m. rugsėjo 1 d., šeštadienis

Turimų finansų didinimas: nuosavas verslas/samdomas darbas

Prisimenant ankstesnius įrašus apie tai, kokie yra būdai turimų lėšų padidinimui, tikriausiai sutiks daugelis, kad bene vienintelis tikrai aktyvus turimų lėšų padidinimo būdas yra nuosavas verslas.
Tai mano manymu bene vienintelis dalykas, atitinkantis "aktyvų investavimą" (http://savifinansai.blogspot.com/2012/03/savokos-taupymas-investavimas.html), nes būtent čia daugiausiai galime nuveikti savo veiksmais ir sprendimais įtakodami, kas darysis su pinigais ar kitu turtu, įdėtu į verslą. Deja, čia irgi kaip ir kituose būduose pasididinti turimas lėšas, yra didelė praradimų tikimybė ir vietoje laukto lėšų padidėjimo galimi tik nuostoliai. Todėl, kol nėra suvokimo, kad visur yra rizika, kad gali prarasti tai ką įdėjai, gal geriau su nuosavais verslais ir neprasidėti, o tyliai sau tupėti nuo algelės iki algelės ir mėginti kažkaip iš jos išgyventi, kaltinant visus aplinkui, tik ne savo nenorą investuoti į save, į savo kvalifikacijos pakėlimą arba mokymąsi kokios nors kitos, pelningesnės profesijos.
Galų gale, jei dirbam samdomą darbą (o tokių valdiškų ar privačių samdinių šiai dienai yra dauguma mūsuose), tai tam tikra prasme tas mūsų darbas, kuriam esam parsisamdę ir dirbam už algą, irgi yra mūsų asmeninis verslas, nes juk tai veikla, kuria mes užsiimam, kad gautume pajamų savo reikmėms, savo išlaidoms. Todėl čia gal irgi reiktų pagalvoti, ar tikrai viską padarau "kaip sau" tame samdytame darbe, kad taikyčiau į didesnį atlygį, ar pats, būdamas šefo vietoje, laikyčiau tokį darbuotoją, koks esu aš pats, na, o jei manajame darbe man niekas netinka, viskas blogai, stenkis kiek nori daugiau neuždirbsi - tai natūralus klausimas, kam užsiimat tuo, kas jums neapsimoka ir neieškot kitų galimybių?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.