2011 m. rugsėjo 27 d., antradienis

Valstybės prasmė

Kaip žadėjau, atrašau į savo paties ankstesnį įrašą, paskelbtą rugsėjo 1-ą.
Kas tai per problema? Į ką galų gale susiveda toks dalykas kaip valstybė? Kodėl piliečiai nesistengia, o gal ir nenori stengtis, matyti toliau savo reikalų ir nosies? Kam tai naudinga?
Tai plati tema ir informacijos apie tai galima rasti labai daug. Todėl pasistengsiu kuo trumpiau parašyti savo supratimą.
Žmogus šiame pasaulyje nori patenkinti savo poreikius. Tiek dvasinius, tiek fizinius. Tam jam reikalingi kiti žmonės, ryšiai su jais. Taip ir gyvename kartu, vieni su kitais, nes žmonėms vieniems kitų reikia. Pabandykite pagyventi be savo gydytojo, kirpėjo, kepėjo, automobilių meistro, galų gale, be sau iš tikro svarbių žmonių, draugų ir artimųjų ir t.t. Tikrai būtų sunku.
Valstybė kaip tokia ir yra prasminga tik tokiu atveju, kai jos nariai (piliečiai) gali realizuoti save, patenkinti savo poreikius. Nes kas iš to, kad finansuojame savo šalies vyrų bastymąsi kažkur Afganistane, kas iš to, kad rengiame įvairiausius tarptautinius renginius savo šalyje ar siunčiame savo atstovus į kitas šalis dalyvauti šen ar ten. Nieko nesakau, yra iš to gerų dalykų. Tačiau kas iš viso to, jei eilinis žmogus negali iš algos pragyventi, jei negali būti ramus, kad jo vaikai galės mokytis norimoje mokykloje, galų gale, KAS IŠ VALSTYBĖS ir jos "labai svarbių pasaulinių" reikalų, jei žmogus negali sąžiningu darbu uždirbti sau stogo virš galvos, pamaitinti savo vaikų ar su senu draugu tiesiog šiaip, be progos, užsukti papietauti į kavinę? Todėl ir turime būti politiškai aktyvūs piliečiai, kad pareikalautume iš savo atstovų valdžioje, kad valstybė būtų valdoma taip, kad tam eiliniam statistiniam piliečiui būtų įmanoma oriai gyventi ir pragyventi iš sąžiningo darbo, aprūpinti savo šeimą ir t.t. Pasauliniai reikalai svarbu, tačiau jie turi sekti po o ne prieš savų žmonių reikalus. Kitaip valstybė - nereikalinga. Jei tokių atstovų valdžioje nerandame, valdykime patys. Ten, kur galime. Tą, ką galime. Tuo pačiu ir savo finansus.
Kitaip valdys (ir valdo) mus. Nes mes patys, per sukeltą nusivylimą savo valstybe ir savo išrinkta valdžia, atsisakome PATYS TVARKYTIS SAVO šalyje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.