2010 m. birželio 23 d., trečiadienis

Antras apibendrinimas

Pagaliau prisiruošiau šiek tiek vėl parašyti :)

Taigi, prisimenam, ką jau buvom apibendrinę:

1. Nusprendžiam, kad imsimės patys tvarkytis su savo finansais.
2. Pasirenkame priemones (popierines ar elektronines), kur ir pagal kokį planą rašysime kasdienines išlaidas.
3. Kasdien dienos pabaigoje susivedame, kam ir kiek išlaidų patyrėme.

Toliau trumpai, ką reikia prisiminti tvarkantis su pinigais

4. "Pinigams negalioja gamtos dėsniai" - reiškia, elgesys su pinigais yra labai stipriai priklausomas ir įtakojamas mūsų pačių mąstymo, elgesio ir apskritai asmeninės ir masių psichologijos. Todėl valdome savo mintis, kad jos būtų tinkamos :).

5. "Ar tikrai reikia" - tai bene svarbiausias klausimas, į kurį reikia atsakyti objektyviai, pasveriant visus "už" ir "prieš" kai tik kyla reikalas išleisti savo sunkiai uždirbtus pinigus. Čia neturėtų būti jokių emocijų ir lūkesčių, kitaip nevaldysim situacijos.

6. Reikia prisiminti, kad gryni pinigai, jų turėjimas yra gerai. Ir žinoti, kad tikrąją galią turime tik tada, kai gebame uždirbti pinigų ir juos išlaikyti, o tada, kai išleidžiame, dalį galios (arba visą) prarandame.

(vėl ir vėl psichologiniai dalykai! :) )

7. Todėl turime nuolatos tobulintis, mokytis, aiškintis, gilintis, kas ir kaip. Pažinę, kaip pardavėjai iš mūsų stengiasi išvilioti pinigus, ir taip mes juos išleisime apdairiau ir naudingiau. Išugdę trijų gebėjimų kompleksą (tinkamai išleisti/uždirbti/išsaugoti) būsime saugesni finansiškai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.