2011 m. lapkričio 27 d., sekmadienis

"Snoro" reikaliukai 2

Kol prisiruošiau parašyti... Naujiena jau tapo seniena:

http://iq.lt/ekonomika-ir-verslas/lesu-indeliu-draudimo-fonde-%E2%80%93-maziau-nei-indeliu/

cituoju iš ten pat:
"Valstybės įmonės „Indėlių ir investicijų draudimas“ (IID) valdomas indėlių draudimo fondas, skirtas galimiems indėlininkų nuostoliams atlyginti, spalio pradžioje siekė 1,668 mlrd. litų.
Tačiau vien nacionalizuojamo banko „Snoras“ indėlių portfelis spalio pradžioje siekė 6,077 mlrd. litų. O šalies komerciniuose bankuose spalio pradžioje iš viso buvo 45,8 mlrd. litų indėlių. Tai reiškia, kad indėlių draudimo fondas sudaro 1/27 dalį viso indėlių portfelio ir apie ketvirtadalį „Snoro“ indėlių portfelio. Šis fondas draudžia tiek gyventojų, tiek įmonių indėlius."

O valstybės biudžetas? Kokio dydžio? Štai, prašom:
http://www.finmin.lt/web/finmin/2011biudzetas

Komentarai? Ar jų reikia :), kai ir taip akivaizdu, kad indėlių draudimo lėšų neužteks "Snoro" skylėms užkišti. Valstybė turės skolintis. Kas galų gale grąžins indėlius? Visi piliečiai iš sumokėtų mokesčių, kuriais bus dengiama skola, iš kurios bus apmokėti indėliai, buvę "Snore".
Dar kartą peržiūrėkite skaičius. Koks Lietuvos biudžetas, kokia yra indėlių suma. Ir patys pasiklauskite savęs, kas būtų juodžiausiu atveju, jei visi (manau, užtektų per akis vieno ar dviejų didžiausią rinką užimančių bankų) bankai žlugtų? Ką tas draudimas padėtų? O kas taip jau labai norite iš savo pinigų per mokesčius apmokėti bankuose (kad ir tame pačiame "Snore") prarastus kitų žmonių indėlius? Linkiu sėkmės visiems, pasitikintiems bankais :). Aš jų paslaugomis naudojuosi, dėl to nesiginčiju. Tačiau pasitikėti ir patikėti jiems valdyti SAVO pinigus - kuo mažiau ir rečiau, tuo geriau... Galėtų dažniau po kokį bankelį "užlinkti" - atidesni žmonės taptų :). Gal...

2011 m. lapkričio 16 d., trečiadienis

"Snoro" reikaliukai

Ką gi ką gi ką gi. Tingiu ką nors daug komentuot ir gilintis, žiniose pilna info bele kokios, tik rinkis, kuo tikėt ir apsigaut :). Sako, žmonės jau rikiuojasi dėl indėlių atsiėmimo. Vos ne "Sekundės" laikai ataidi :).
Kiek dar reikės nesąmonių, kad žmonės kada nors suvoktų, kad laikyti SAVO pinigus bankuose yra NESĄMONĖ? Nelaikai pinigų banko indėlyje ar einamojoje (galbūt - kortelės) sąskaitoje - tau automatiškai dzin tokios problemos, kaip banko nacionalizavimas, naudojimosi SAVO pinigais apribojimai, laukimas, kada draudimas indėlius padengs ir t.t. ir pan. Kur laikyti pinigus, ką su jais daryti? Apie šiuos dalykus ieškokite informacijos ankstesniuose mano įrašuose. Būkit protingi :). Užuojauta patikėjusiems, kad bankas - saugiausia vieta SAVIEMS pinigams...